Snjos Kennel

Allmän information

Australian Cattledog

htik5-5v

 

Tysk Schäferhund

zanthoshuvud1

 

Kennelaktiviteter/läger

kilanskydd

Kennelns historia

Snjos Kennel bildades 1995. 

Rasen Australian Cattle Dog hade då funnits i min närvaro sedan 1990. Namnet Snjos, kommer ifrån den Nordiska Mytologin.

Kenneln startade med tiken Tisnarvikens Blå Doris. Doris fick en kull med valpar, A-kullen 1995. Jag sparade tiken Ambra, men tyvärr blev Ambra aldrig dräktig trots flera parningar. 2003 så importerade jag tiken Wallaroo Goldrush"Rusa" från Tyskland och hon är stamtik till den linje jag har idag. Ett val jag aldrig kommer att ångra! Rusa var en mycket speciell tik, med otroligt sunda och värdefulla egenskaper som hon hittills visat sig nedärva till både barn och barnbarn! 

I kenneln finns numera Spader Ess Of Sweden, en USA importerad tik, en schäferhane vid namn To-Fast Zgusse "Zanthos". Zanthos är en mycket härlig hane som är utbildad till Patrullhund, vapen & narkotikasökshund inom Polisen. 

 

MÅL MED AVELN:

Jag vill verka för att rasen Australian Cattledog, ska förbli den bruksras som den en gång är framtagen för. Idag används för få ACD i praktiskt arbete och rasen ses betydligt oftare på utställningar än på olika arbetsprov.

Målet med min avel är att få fram mycket arbetsvilliga och funktionella hundar, som har en mycket god mentalitet och en sund exteriör som är så nära standarden som möjligt.

Jag har själv höga krav hur jag vill att en arbetande hund ska vara, detta utan att frångå den exteriöra biten.

Valpar ifrån mig kommer därför endast att säljas till hem, där jag vet att hunden kommer att aktiveras och i någon form kommer att få arbeta. Hundarna ifrån kenneln skall hälsotestas, mentaltestas och genomgå exteriörbeskrivning.

Samtliga resultat kommer att redovisas på hemsidan.

 

 

valpiskogen